Cum previn apariția insectelor?

Curățați, identificați și asigurați perimetrul

Pentru ca o singură insectă să nu devină o problemă mai mare, trebuie să gândiți ca o insectă. Cum intră în casă? Ce le atrage? Verificați periodic și asigurați-vă că locuința dvs. este în stare bună. De asemenea, verificați tot ce aduceți de afară—articole cum ar fi lemnele de foc sau cutiile pot adăposti insecte care se pot înmulți în interior. O abordare sezonieră poate fi, de asemenea, utilă. De exemplu, dacă vedeți adesea furnici care se târăsc prin casă primăvară, aveți grijă să curățați cămara și bucătăria în cadrul curățeniei de primăvară.

Păstrați-vă casa lună
curățenie

Combaterea insectelor implică, de obicei, o combinație de produse potrivite și o curățenie temeinică. Insectele intră în casă din mai multe motive: mâncare, apă sau adăpost. Eliminarea acestor elemente care atrag insectele le vor face să nu mai vină.

Cu cine aveți de-a face?

Identificați vinovații înainte de a trata

Primul pas în ameliorarea problemei este să știți cu ce insecte vă confruntați. Utilizați instrumentul Raid® de Identificare a Insectei pentru a identifica tipul de insectă cu care aveți de-a face.

Ascunzătorile insectelor

Ajutați la prevenirea invaziilor de insecte eliminând ascunzătorile acestora

  • Îndepărtați dezordinea din casă, lucru care vă va ajuta și să aplicați mai ușor tratamentele
  • Mutați lucrurile depozitate prea aproape de exteriorul casei, cum ar fi lemnele de foc, plantele la ghivece, lăzile de gunoi
  • Verificați lemnele de foc dacă au insecte înainte de a le aduce înăuntru
  • Tundeți arbuștii sau copacii, astfel încât să nu intre în contact direct cu casa
Sfat de la experți
insecte târâtoare casă

Creați o barieră defensivă în jurul casei dvs. cu Raid® Max Insecte Târâtoare 3 în 1. Acesta poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior, pentru a ține insectele la distanță. De asemenea, este disponibil într-o varietate de gramaje.

Insectele nu vor intra aici
Eliminați aceste puncte de intrare a insectelor etanșându-le sau reparându-le
pistol de etanșare

Reparați plasele de la ferestre sau uși care sunt rupte sau nu se închid bine

Izolați spațiile deschise din jurul ferestrelor și ușilor, în special între partea de jos a ușii și podea

Verificați orificiile de aerisire, conductele de utilități și alte puncte de acces în casă, pe care ar putea fi nevoie să le etanșați, înlocuiți sau reparați.

Etanșați orice puncte prin care insectele pot intra în casă din exterior, cum ar fi crăpături sau fisuri în perete

Eliminați sursele de apă
furtun de apă

Insectele au nevoie de apă, așa că dacă au acces ușor la o sursă de apă, vor continua să vină! Reparați scurgerile în interior, eliminați acumulările de apă din exterior și reduceți umiditatea interioară din subsoluri și alte zone de depozitare, utilizând un dezumidificator.

Un gândac trebuie să mănânce
Sfaturi pentru a ține gândacii departe de alimente
produse de curățat

Curățați temeinic locuința în mod regulat. Acest lucru va contribui la prevenirea instalării gândacilor în colțurile și cotloanele în care se pot acumula reziduuri alimentare. Păstrați alimentele în bucătărie și în zonele de luat masa—nu permiteți copiilor să mănânce prin casă, unde pot face firimituri. Ștergeți toate lichidele vărsate și păstrați alimentele în recipiente de depozitare etanșe.