Cum scap de țânțari?

Eliminați APA și gâzele ar trebui să dispară

Este posibil să nu reușiți să scăpați în totalitate de țânțarii, dar îi puteți ține la distanță cu o combinație de sfaturi pentru casă și produsele potrivite. În afară de apa stagnantă în care se înmulțesc, țânțarii sunt atrași de transpirație, căldură corporală și dioxidul de carbon din respirație. Ceea ce înseamnă că primul pas în combaterea țânțarilor este acela de a elimina elementele care îi atrag. Și având în vedere că nu vă recomandăm să stați în casă toată vara, un produs contra țânțarilor pentru uz personal sau pentru suprafețe poate fi, de asemenea, util dacă doriți să vă bucurați de natură.

Apă, apă pretutindeni

Țânțarii iubesc apa stătătoare. Evitați-i cu aceste sfaturi:

  • Nu lăsați surse mari de apă stătătoare, cum ar fi piscinele pentru copii, pentru perioade lungi de timp
  • Asigurați-vă că bazinele pentru păsări au apă curată și aruncați-o sau îndepărtați-o, dacă este necesar
  • Îndepărtați frunzele și resturile din jgheaburi pentru a vă asigura că apa curge liber
  • Dacă aveți un iaz cu pești, asigurați-vă că filtrul de apă funcționează eficient pentru a menține apa în mișcare
Nu mă mușca, frate
țânțar profil

Nu fiți un magnet pentru țânțari

Stați în interior la amurg și în zori, când țânțarii sunt cel mai activi. Evitați locurile întunecate, tufișurile și iarba înaltă, deoarece țânțarii caută zone de odihnă cu o circulație redusă a aerului.

Alegeți îmbrăcămintea potrivită

Purtați pantaloni și bluze cu mâneci lungi când știți că se află țânțari în apropiere. Țânțarii sunt atrași de îmbrăcăminte de culoare închisă, așa că alegeți culori mai deschise atunci când ieșiți afară.

Sfat de la experți
house

Împiedicați țânțarii să intre în casă. Verificați dacă plasele de la ferestre și uși sunt sfâșiate sau au găuri, utilizați sistem de aer centralizat sau aer condiționat și nu țineți ferestrele deschise.

Știați că?

Numai femelele țânțari mușcă. Acestea folosesc sângele dvs. pentru a produce mai multe ouă!

Știați că?
water hose

Țânțarii adulți apar la 10-14 zile de la depunerea ouălor. De aceea este important să eliminați imediat apa care băltește!