Cum scap de insecte?

Curățați, reparați și tratați

Aceasta este întrebarea noastră preferată! Nu este întotdeauna posibil să scăpați complet de insectele din interior, dar o combinație de produse potrivite, o curățenie clasică și reparații casnice pot avea un efect însemnat. Niciun produs singur nu poate face totul pentru a rezolva problema insectelor, motiv pentru care este important să adoptați o abordare multilaterală. De asemenea, rețineți că insectele intră în casă din mai multe motive: mâncare, apă sau adăpost. Identificarea corectă a insectelor cu care vă confruntați—și apoi eliminarea elementelor care le atrag—va contribui la prevenirea revenirii acestora. Cu cât insectelor le este mai greu să intre în casă, cu atât șansele să fiți invadat de acestea scad.

Protejaţi-vă locuinţa
outdoor swasp

Lupta contra insectelor din exterior spre interior

Dacă aveți casa invadată de insecte, sunt șanse mari care acestea să vină de afară. Deși tratamentul depinde de tipul de insectă cu care aveți de-a face, aceste sfaturi generale vă pot ajuta:

  • Reparați plasele de la ferestre sau uși care sunt rupte sau nu se închid bine
  • Izolați spațiile deschise din jurul ferestrelor și ușilor, în special între partea de jos a ușii și podea
  • Verificați orificiile de aerisire, conductele de utilități și alte puncte de acces în casă, pe care ar putea fi nevoie să le etanșați, înlocuiți sau reparați
  • Dacă locuiți într-un apartament, lucrați în echipă împreună cu vecinii dvs. pentru a combate problema
Ploaia poate favoriza proliferarea insectelor

Atunci când folosiți produse de exterior pentru a lupta contra insectelor ploaia vă poate strica planurile. Consultați mai întâi starea vremii, fiindcă nu vreți să aplicați un produs pentru exterior dacă este prognozată ploaie. Condițiile ideale sunt zile cu temperaturi sub 32 de grade. Ploaia poate să dea naștere la noi populații de insecte și poate, de asemenea, să facă tratamentele dvs. ineficiente. Reaplicați pe zonele exterioare după ploi intense dacă problema nu dispare. Pentru alte produse, consultați informațiile de reaplicare de pe etichetă. Citiți eticheta înainte de utilizare.

Folosiți o capcană pentru furnici sau gândaci
4 fapte inedite despre capcanele pentru furnici și gândaci
  1. Capcanele nu prind furnicile sau gândacii. Capcanele anti-furnici, de exemplu, ucid furnicile în cuibul acestora. După ce furnicile se hrănesc cu otrava din capcană, acestea se întorc în colonia lor și transferă otrava către regină și altele, ucigând astfel întreaga colonie.
  2. Deși capcanele pentru furnici și gândaci sunt concepute pentru a fi mai atrăgătoare pentru furnici și gândaci decât alte surse de mâncare, cu cât puteți utiliza mai multe, cu atât mai bine.
  3. Capcanele pentru furnici și gândaci omoară furnicile sau gândacii pe care nu îi vedeți—adică marea majoritate! Aceștia iau otrava înapoi în cuib pentru a o împărți cu ceilalți, așa că nu vă speriați dacă nu vedeți rezultate imediate. Ar trebui să observați o activitate mai redusă în câteva zile.
  4. Nu puneți capcane pe suprafețe care au fost pulverizate cu un insecticid lichid sau sub formă de aerosol. În mod similar, nu pulverizați peste furnici sau gândaci sau zona din jur după ce ați așezat capcane. Insectele nu se pot întoarce în colonie dacă au murit deja.
Cunoașteți-vă dușmanul
bug id

Primul pas în ameliorarea problemei este să știți cu ce insecte vă confruntați. Utilizați Instrumentul Raid® de identificare a insectei pentru a identifica tipul de insectă cu care aveți de-a face.