Cum țin sub control țânțarii în spații închise?

CONTROLAȚI APA CA SĂ CONTROLAȚI ȚÂNȚARII

Este posibil să nu reușiți să scăpați în totalitate de țânțarii, dar îi puteți ține la distanță cu o combinație de sfaturi pentru casă și produsele potrivite. Deoarece țânțarii își depun ouăle în apă stătătoare, primul pas în lupta împotriva țânțarilor este acela de a acoperi sau de a elimina apa stagnantă din interiorul și din jurul casei.

Evitați mușcăturile de țânțari

Nu atrageți țânțarii

Dacă puteți, stați în interior la amurg și în zori, atunci când sunt activi majoritatea țânțarilor. Evitați locurile întunecate, tufișurile și iarba înaltă, dacă este posibil, deoarece țânțarii caută zone de odihnă cu o circulație redusă a aerului. Pentru a lupta cu insectele cum ar fi țânțarii din casa dvs., căutați produse aprobate pentru utilizare în interior.

țânțar profil

Ce să purtați

Purtați pantaloni și bluze cu mâneci lungi când știți că se află țânțari în apropiere. Țânțarii sunt atrași de îmbrăcăminte de culoare închisă, așa că încercați să alegeți culori mai deschise.

Sfat de la experți

Depuneți eforturi pentru a împiedica intrarea țânțarilor în casa dumneavoastră. Utilizați plase de insecte pentru uși și ferestre, pentru a evita intrarea țânțarilor.

Știați că?
  • Numai țânțarii de sex feminin vă vor mușca; acestea folosesc sângele pentru a produce ouă!
  • Țânțarii sunt atrași de transpirație, căldură corporală și dioxidul de carbon din respirație.
  • Țânțarii adulți apar la 10-14 zile de la depunerea ouălor. De aceea este important să eliminați apă stagnantă, dacă puteți!